Iz Ravnateljstva zadarske bolnice izvijestili su kako su radovi na dovršetku zgrade Dnevnih bolnica počeli 22. kolovoza kada je izvođač uveden u posao.

Nisu spomenuli da se radi o Krekić Avangardu s kojim je ugovor sklopljen početkom kolovoza na 26 milijuna kuna, a procjena je bila 22 milijuna kuna., bez PDV-a.

- Rok za izvođenje radova je osam mjeseci, a radovi obuhvaćaju kompletno unutarnje uređenje prostorija, dovršetak instalaterskih radova, radova na fasadi objekta te uređenje okoliša zgrade, navode u odgovoru na novinarski upit iz Ravnateljstva bolnice.

Taj najveći EU projekt u kojem je zadarska bolnica dobila nepovratnih 50 milijuna kuna započeo je polovicom travnja 2019. godine. Lani su radovi obustavljeni i raskinut je ugovor sa slovenskim Solidom na 37,6 milijuna kuna te im je naplaćeno bankovno jamstvo.

Radovi su već tada kasnili, a zbog najnovijeg produžetka nove ugovore su dobili Capital Ing i Gin Company za ukupno 412 tisuća kuna bez PDV-a za stručni i projektni nadzor.

Hoće li zgrada Dnevne bolnice biti završena u travnju 2023. godine za još 26 milijuna kuna, uz javnost pratit će u Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje EU projekata.