Zabrana radova u zoni koju je odredilo Gradsko vijeće istekla je 1. rujna, a javnost još uvijek ne zna točno jesu li je kršili investitor na Žmirićima i jesu li platili kaznu od 30 tisuća kuna. To im se svakako isplatilo jer umjesto da obustave radove kako su to rješenjem tražili komunalni redari, oni su izgradili objekta budućeg trgovačkog centra po modelu retail.

Investitori iz BMP Asset za medije su potvrdili da su uložili žalbu jer oni nisu nikome smetali u tom nenaseljenom dijelu Žmirića iz kojeg su preselili azil za pse s druge strane.

Međutim, iz Županije su nam rekli da oni i nisu podnijeli žalbu. Kako nisu? I nisu jer je Odjelu za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove Zadarske županije žalbu dostavilo trgovačkog društva HEY park Zadar d.o.o., Zagreb, Radnička cesta 180.

Vlasnik je isti - Željko Petković.

I kada smo to razjasnili s voditeljem Odsjeka Josipom Matićem, onda nam je on napisao:"Rješenjem ovog tijela poništeno je rješenje komunalnog redara Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša Grada Zadra, kojim je tom društvu naređena obustava izvođenja radova na k.č.zem. 766/256 K.O. Diklo, u Zadru, i predmet vraćen prvostupanjskom tijelu na ponovno rješavanje".

To znači da komunalni redari, kojim je rješenje palo iz čisto protokolarnih razloga, nisu kontaktirali upravu investitora već šefa gradilišta.

Iz BMP Asset kojeg smo pitali na osnovu čega su se žalili s obzirom na to da se gradilište nalazi ispod državne ceste koje je granica, rekli su kako njih nitko nije pitao da se očituju. I dodali kako se njihova pravna služba žalila i da će se očitovati viši stupanj.
A žalba im je odavno prošla u Županiji. Što će sada komunalni redar napraviti? To pitanje gubi svaki smisao u rujnu. Kao i njihov uloga protiv korporacijske pravne službe i činjenice da samo građevinska inspekcija može zaustaviti radove. A ona je izuzeta iz te loše kreirane odluke.