Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća na pitanja vijećnika odgovarao je i direktor Odvodnje Grgo Peronja. Jedan od problema koji su vijećnici istaknukli tiče se i neugodnih mirisa iz šahtova.

- Taj neugodan miris je u jednoj mjeri neizbježan, imali ste situacije u gradovima kao što su Pula i Vinkovci gdje su se dogodile eksplozije jer su se radili zatvoreniji šahtovi kako bi se spriječili mirisi, to je jednostavno opasno. Mi smo imali takve pokušaje kad je papa dolazio u Zadar, zavarili smo tada neke šahtove putem kojim je trebao proći i onda je to koji kilometar niže sve eksplodiralo, prisjeća se Peronja i navodi kako su u gradovima zapadne Euorope šahtovi šupljikavi, cijelo vrijeme lagano izdišu, taj plin mora stalno izlaziti da ne esksplodira. Oni se rade tako da imaju mali odmak između ležišta i nekoliko rupa i perforacija.

Peronja je nadalje objasnio svoju izjavu da je Zadar najbolji na Jadranu u ovom sektoru odvodnje ako se u prvom redu gleda poktriće, odnosno, postotak stanovništva s kanalizacijom, a zatim i broj onih koji su priključeni na sustav pročišćivanja. Podsjetio je da nema grada velikog kao Zadar koji ima ovako razvijen sustav pročišćavanja u kojem se prikuplja 76 posto stanovništva kroz cjevovode, a zatim i septičke jame koje se također pročišćavaju.

Vijećnicu Irenu Dragić (SDP) zanimalo je zašto Odvodnja ima iznose potraživanja prema Gradu veće od 4 milijuna kuna, a prema potrošačima milijun kuna. Vijećnica je također upozorila na smrad iz šahtova.

- Što se tiče duga prema potrošačima, to je nešto što za nas rješava Vodovod, dakle koliko je kod njih, toliko je i kod nas. Što se tiče Grada, taj dug se iz godine u godinu smanjuje.