U organizaciji Odjela za anglistiku i Odjela za etnologiju i antropologiju, 2. i 3. rujna 2022. godine, na Sveučilištu u Zadru se održava međunarodna znanstvena konferencija o video-igrama, Video Games as a Common Ground. Tijekom dva dana trajanja konferencije koja će se održati u potpunosti online, izlaganja će održati 36 znanstvenika/ica iz raznih područja društvenih i humanističkih znanosti. Stoga će konferencija Video Games as a Common Ground predstaviti različite pristupe istraživanju video-igara te, samim time, obraditi različite teme, probleme i izazove povezane s videoigrama i procesom igranja kako bi istaknula ne samo njihov utjecaj, već i njihov potencijal. Kroz ostvarivanje multidisciplinarnoga i interdisciplinarnoga dijaloga konferencija će nastojati proširiti akademski diskurs na ovu temu, te potaknuti buduću suradnju među znanstvenicima/icama.

Na rasporedu su predavanja kao THE BLACK FEMALE BODY IN GRAND THEFT AUTO (1997-2013) i THE AGENCY OF ASSASSINS CREED: A SPECULATIVE DESIGN FICTION, a cijeli program možete provjeriti na službenim stranicama.

Konferencija je otvorena za sve kolege/ice, studente/ice i zainteresiranu javnost. Poveznica za Zoom i prisustvovanje svim izlaganjima nalazi se u programu konferencije. Za sve dodatne upite i informacije možete kontaktirati Organizacijski odbor na [email protected]