Raspisan je Javni poziv za prijam u radni odnos na određeno vrijeme u Općini Sveti Filip i Jakov za potrebe provedbe aktivnosti u sklopu Projekta „ZAŽELI - Sveti Filip i Jakov - faza III" - Radnica za potporu i podršku starijim i/ili nemoćnim osobama.

Poziv „Zaželi - program zapošljavanja žena - faza III" predstavlja nastavak financiranja aktivnosti zapošljavanja teže zapošljivih žena na poslovima pružanja potpore i podrške za starije i/ili nemoćne osobe, aktivnosti koje su se kroz dosadašnju provedbu pokazale vrlo uspješnima i nenadomjestivima u lokalnim zajednicama.

- Novozaposlene žene, devet njih, će kroz 6 mjeseci svojim radom poboljšati kvalitetu života krajnih korisnika, tako što će se svaka žena brinuti za korisnike uz isporuku kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština, rekao je Zoran Pelicarić, načelnik Općine Sv. Filip i Jakov.

Zaposleni će korisnicima pomagati u dostavi namirnica, pripremi obroka, održavanju čistoće stambenog prostora, higijeni, socijalnoj integraciji, posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa i sl.) i drugim oblicima pomoći u kući. Kandidati moraju biti punoljetni, imati završenu srednju školu te nezaposleni.

Tijekom šest mjeseci primat će minimalnu plaću propisanu na razini države.