Županijski sud u Zadru odbio je žalbu istaknute zadarske HDZ-ovke i bivše gradske vijećnice Elvire Sterle kao prvookrivljene u slučaju subvencijske prijevare i krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Podsjetimo, policija je još 2019. godine podnijela kaznenu prijavu protiv Sterle, kao nekadašnje direktorice tvrtke Vigens Invest, te njezinih poslovnih partnera Vencija Medića i Miroslava Kolundžića. Bivšu gradsku vijećnicu sumnjiči se da je, uz pomoć dvojice spomenutih partnera, lažnim ugovorima za pašnjake dobila gotovo pola milijuna kuna državnih poticaja.

Optužnica je podignuta tek u veljači 2021. godine, a trebalo je proći još godinu dana da se sastane Općinsko vijeće Općinskog suda u Zadru koje bi trebalo odlučivati o osnovanosti optužnice. No obrana ih je u tome zaustavila tako što je podnijela prigovor prema kojem je zadarski sud "mjesto nenadležnosti". Nakon što im je prigovor odbijen 8. ožujka, podnijeli su žalbu Županijskom sudu u Zadar čime su kupili još vremena. Točnije, četiri mjeseca.

- Županijski sud u Zadru dana 5. srpnja donio je rješenje kojim je odbijena žalba I. okrivljene protiv rješenja Općinskog suda u Zadru, te je spis vraćen Općinskom sudu u Zadru, informirala nas je glasnogovornica Županijskog suda u Zadru Sandra Radanović.

Preostaje vidjeti hoće li i kada slučaj dospjeti do sudnice. Inače, Sterle od početka poriče počinjenje kaznenih djela i tvrdi kako je sve radila po zakonu.