Jedna od pacijentica dr. opće prakse Kristine Artuković, izvijestila je o tome kako su ostali bez doktora.

- Dr. Artuković je premještena iz ambulante na adresi Frane Alfirevića 8 u ambulantu u Molatskoj. Na staroj ambulanti ostavljen je kontakt broj telefona na koji se danima nitko ne javlja. Odlaskom na navedenu adresu u Molatskoj doznajemo da su i doktorica i medicinska sestra na bolovanju. Zamjenski doktor radi samo 4 sata, bez ikakve obavijesti na vratima kada. Pacijenti lutaju danima, ne moram vam ni objašnjavati u kakvom stanju. Bila bih vam zahvalna ako možete objaviti ovaj apel u ime brojnih pacijenata iz te ordinacije. Možda se netko od nadležnih i pokrene, napisala je Zadranka (podaci poznati redakciji) koja se potpisala kao „tužna pacijentica".

Doznajemo kako je zamjena organizirana u smjeni dr. Artukovića koja, međutim, traje 4 sata. Kako se doktori u zamjeni mijenjaju, tako nema nikakve obavijesti kada oni zapravo primaju pacijente dr. Artuković.

Koliko će to trajati, ne zna se s obzirom na bolovanje liječnice i sestre.

Još se manje zna kad će se vratiti u ambulantu na Voštarnicu koju čeka preuređenje u režiji Doma zdravlja, a s novcima koje treba odobriti Zadarska županija.