Mostarska tvrtka Ecoplan u zajednici s Arhitecture & Road Design iz Metkovića napravit će projekt nove školske zgrade uz postojeću OŠ Šimuna Kožičića Benje. Mostarci su dali najpovoljniju ponudu u postupku za izradu projektne dokumentacije, procijenjene na 700.000 kuna plus PDV. Osim što su sa 606.250 kuna (uključujući PDV) bili najjeftiniji, dobili su i najviše bodova za specifično iskustvo stručnjaka, te s maksimalnih 100 bodova pobijedili na natječaju. Proarh Mateković bio je sljedeći najpovoljniji s ponudom od 747.500 kuna, dok je Zelena gradnja iz Varaždina tražila čak 848.750 kuna.

Na parceli tik uz postojeću školu radit će se nova zgrada sa sportskom dvoranom, vježbalištem, vanjskim igralištem i sličnim sadržajima. U samoj školi uredit će se 20 učionica za razrednu i predmetnu nastavu, uz knjižnicu, zbornicu, sanitarne čvorove i svu ostalu potrebnu infrastrukturu, Njezinom gradnjom rasteretit će se susjedna OŠ Šimuna Kožičića Benje, u kojoj učenici sada pohađaju nastavu u tri smjene. Dugoročan cilj je jednosmjenska nastava u svim zadarskim osnovnim školama.

- Predlaže se gradonačelniku Grada Zadra da donese odluku o odabiru ponude zajednice ponuditelja Ecoplan i Arhitecture & Road Design s cijenom ponude u iznosu od 485.000 kuna bez PDV-a, odnosno 606.250 kuna s PDV-om, jer je njena ponuda ekonomski najpovoljnija, stoji u rješenju povjerenstva.

Rok završetka izrade idejnog, glavnog i izvedbenog projekta je 6 mjeseci od sklapanja ugovora.