Jutros je održana prva sjednica Koordinacijskog vijeća za potrebe izrade i provedbe Plana upravljanja kulturno-povijesnom cjelinom grada Zadra o čemu je izvijestio Frane Brajković, predsjednik Vijeća MO Poluotok Zadar.

Na današnjoj sjednici predložen je poslovnik te su izabrani članovi Vijeća (Branko Dukić, Miljenko Domijan, Igor Miletić, Bruno Dikić, Darko Kasap, Robertino Dujela, Dina Bušić, Petar Kozina, Frane Brajković), predsjednik (Branko Dukić) i zamjenik predsjednika Koordinacijskog vijeća (Bruno Dikić).

Predsjednik Vijeća poručio je da se iskreno nadaju kako će svi članovi konstruktivno uložiti svoje vrijeme, iskustva, ideje i znanje s ciljem unapređenja kvalitete života stanovnika i poslovnih subjekata koji djeluju na području povijesne jezgre grada Zadra, a s ciljem očuvanja "dostojanstvenog života na Poluotoku".

Isto tako, večeras od 19 sati će na poljani Branka Stojakovića biti održana "World Cafe" radionica s dionicima civilnog sektora i građanima za potrebe izrade Plana upravljanja kulturno-povijesnom cjelinom Grada Zadra.

Cilj radionice je dijalog sudionika te prikupljanje komentara i prijedloga za razradu strateških aktivnosti, vizije i misije Plana upravljanja. Radionicom će se poticati otvorena rasprava i dijeljenje mišljenja, a nakon radionice, u 22:00 sata, organizatori pozivaju na projekciju filma „Društveni život malih urbanih prostora" u suradnji s Kino Zonom.