Na posljednji natječaj Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine za zakup 32 poslovna prostora pristiglo je ukupno 79 ponuda.

No niti jedna nije se odnosila na poslovni prostor u Zadru. Prostor od 60-ak kvadrata u centru grada, u prizemlju zgrade na adresi don Ive Prodana 5, bio je oglašen po početnoj cijeni mjesečne neto zakupnine u iznosu od 4.586,05 kuna. Lokal, koji nije u bajnom stanju, sastoji se od ukupno četiri prostorije u kojima su, kako se navodilo u natječaju, predložene "sve djelatnosti dopuštene sukladno propisima". No potencijalni zakupci to nisu prepoznali kao dobru priliku, pa prostor do daljnjega ostaje prazan u očekivanju novog natječaja, a moguće i novih uvjeta zakupa.

Inače, interesa nije bilo za još 12 prostora, dok je najveći zabilježen za prostor od 20-ak četvornih metara u zagrebačkoj Ilici za koji je konkuriralo čak 17 ponuditelja, a najbolji ponuditelj ponudio je šest puta veći iznos zakupnine u odnosu na početnih 108 kn/m2. Sljedeći velik interes prema količini pritiglih ponuda iskazan je za poslovne prostore također u Zagrebu, u Jurišićevoj na broju 3 i na istom broju u ulici Frane Petrića. Od ostalih gradova, ponude su pristigle za poslovne prostore ponuđene u Dubrovniku, Rijeci, Cresu te za oba prostora ponuđena u Petrinji.