U vanjskom prostoru City Gallerije održao se pjevački festival natjecateljskoga karaktera pod nazivom GOLDEN VOICE/Zlatni glas, i to treći po redu, s do sada najboljim repertoarom i produkcijom, u organizaciji Glazbenog studija LIBRETO iz Zadra te City Gallerije i Illirije d.d. iz Biograda.

Iz Libreta  su oduševljeni ovogodišnjim odličnim odazivom djece i mladih u obje dobne skupine (7 - 12 i 13 - 17 god.) te da im je bilo iznimno teško odabrati one najbolje i najspremnije za finalni nastup.
Njemu je prethodila šesterosatna besplatna pjevačka i scenska radionica na kojoj su se djeca, uz neizostavnu edukaciju i usavršavanje pjesama za nastup, sjajno zabavila, međusobno dobro upoznala i sprijateljila te razmijenila vlastita dosadašnja pjevačka iskustva.

Ove je godine Festival spontano prešao granice Zadra i Zadarske županije te su natjecatelji pristigli i iz drugih gradova te su se natjecali kao pojedinci koji dolaze iz odličnih zborova i renomiranih pjevačkih škola kao što su, primjerice, KIKIĆI ugledne profesorice Maje Rogić iz Zagreba, popularni ZAGREPČANKE I DEČKI voditeljice Lane Marinović i iskusnog profesora Slavka Olujića te MIKROFON. hr iz Zagreba, osnivača Sanje Parmać Hrelec, mag. mus., i njezinog supruga, Tvrtka Hreleca, mag. mus.

Mali i nešto veći zadarski pjevači solisti iz LIBRETA, kao i svima prepoznatljiv DJEČJI ZBOR LIBRETIĆI, pružili su svima prisutnima toplu dobrodošlicu, uz želju da se i nadalje nastave ovako divne i višestruko korisne suradnje.

Ne smije se ne spomenuti i velika podrška udruge Music talents iz Splita umjetničke voditeljice, prof. Teane Kovačević, koja uvijek LIBRETU i njihovim voditeljima nesebično daje svesrdnu podršku, znanje i zlata vrijedne savjete s obzirom na svoje dugogodišnje iskustvo u radu s djecom i mladima, neupitnu stručnost i profesionalnost, kao i brojne domaće i inozemne uspjehe, kao mentorica, autorica pjesama, te članica raznih žirija.

Stručnom žiriju u sastavu Marija Vičević, mag. mus., Marin Ćuto, glazbeni producent, Iva Rogić, novinarka i voditeljica HRT Radio Zadra, Zdenko Sarađen iz glazbene produkcije MELODIJA te Katarina Mikulec, predstavnica Dječjeg žirija, nije bilo nimalo lako dodijeliti određene nagrade jer su djeca i mladi ove godine pokazali odreda zavidnu spremnost i izuzetno dobre nastupe, a u revijalnom dijelu programa su nastupili već publici dobro poznati, odlični Lovre Buča, Hana Grubić, Mirjana Govorčin, Paola Rokić i plesači iz Sportsko - plesnog kluba BELLUS (osnivačica, predsjednica kluba te trenerica Ines Dragović Pedić).

Svaki je natjecatelj, kao i gosti u revijalnom dijelu programa, na koncu dobio medalju i diplomu za sudjelovanje, a nagrade su podijeljene na sljedeći način:

1.KAT.:

Nagrada publike: Manuela Masar, Libreto, Zadar
Nagrada za najbolji scenski nastup:
Greta Veleslavić uz dvije plesačice, Gitu i Leonardu Veleslavić, Libreto, Zadar
Nagrada za najbolju interpretaciju:
Marija Hren, Zagrepčanke i dečki, Zagreb

1. mjesto: Nina Vujević, Libreto, Zadar

2.KAT.:

Nagrada publike: Dorotea Prosnik, Mikrofon.hr, Zagreb
Nagrada za najbolji scenski nastup:
Antea Grgin, Zadar
Nagrada za najbolju interpretaciju:
Malini Leventić, Libreto, Zadar

1.mj.: Mary Radić, Libreto, Zadar

Zanimljivo je nadodati kako su se na natjecanju, pred punim gledalištem, izvodile i autorske pjesme pojedinih zborova na hrvatskom jeziku, a pobjednice u obje kategorije izabrale su pjesme vrlo zahtjevne izvođačice Adele, jedne od najvećih zvijezda današnje svjetske pop scene.

Njihove glavne nagrade uključuju i snimanje audio i video covera po želji u tonskom studiju Marina Ćute, što će zasigurno za njih značiti još jedno vrijedno iskustvo u području bavljenja pop glazbom danas, kada je sve važno obavezno prisutno na društvenim mrežama i platformama.

Sigurno je da ovaj festival ima iznimnu tendenciju rasta u svojoj kvaliteti i prepoznatljivosti, što je pokazano već ove, treće godine, a već nas na sljedećem očekuje letvica podignuta još puno više, što nam sa sigurnošću najavljuje Ivana Begović, jedna od umjetničkih voditeljica LIBRETA te kreativna producentica Festivala, uz brojne buduće projekte i kolaboracije sa svojim kolegama iz drugih hrvatskih gradova.