Već treći dan ne rade semafori na raskrižju ulica Domovinskog rata, bana Josipa Jelačića i Splitske ulice.

Posljedica je to prometne nesreće koja se dogodila u petak u 23:10 sati. Prema informacijama iz Policijske uprave zadarske, 21-godišnji vozač automobila zadarskih registracija prošao je kroz zeleno svjetlo, no uslijed neprilagođene brzine i utjecaja alkohola od 0,65 promila sletio je na prometni otok i zabio se u semafor. Neozlijeđeni mladić isključen je iz prometa i prekršajno sankcioniran, a na teren je pozvana vučna služba i ophodnja ceste. No zeleno, kao ni crveno svjetlo, do danas se nije vratilo na semafore, a vikend svakako ne može biti opravdanje za nedostatak reakcije na jednom od najfrekvetnijih raskrižja u Zadru.

S tim se slaže i Robertino Dujela, pročelnik nadležnog gradskog Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša koje izdaje nalog tvrtkama Prvi treptač i Filius, zaduženima za održavanje gradskih prometnica. 

- Neprihvatljivo je da se čeka tri dana i nije prvi put da je isto evidentirano i prigovoreno ugovorenom izvođaču. Semafor mora biti saniran danas, istaknuo je pročelnik.