Iako je otišla u mirovinu, liječnica dr. Klara Kačinari koja je i do sada bila jedina specijalistica dermatologije i venerologije dobila je opet taj posao u zadarskoj bolnici na ugovor o djelu. Odluka o ishodu natječaja, kojeg je Bolnica objavila po odobrenju Ministarstva zdravstva, objavljena je u petak. Dr. Kačinari idućih godinu dana nastavlja raditi 4 sata dnevno.

Ona je praktički jedina umirovljena liječnica koja i dalje radi jer trenutno Interni odjel nema niti jednog dermatologa. Jedna je liječnica otišla na porodiljini, a iza Nove godine čeka se dr. Lovre Pedić koji bi tada trebao položiti specijalistički ispit.

- Njega smo povukli i on će nam raditi ovo ljeto, kazao je dr. Dario Nakić, pročelnik službe Interne. S obzirom na situaciju sa specijalistima, on je oduvijek bio zagovornik ideje da liječnici rade do 67 godina na puno radno vrijeme bez dežurstva.

Nažalost, na Odjelu otorinolaringologije koji je ostao na tri specijalista uključujući vršitelja dužnosti voditelja ORL dr. Nevena Skitarelića prošlog mjeseca su dežurstvo odrađivala dva liječnika koja su u zadarsku bolnicu došli iz Dubrovnika i Osijeka (dr. Barać i dr. Šoš).

Dr. Skitarelić nam je rekao za zamjenu specijalist iz Dubrovnika budući da zadarska bolnica njima šalje ispomoć neurologa pa je to riješeno u sklopu tog odnosa. Kako će to funkcionirati u srpnju s obzirom na godišnje odmore još nije dogovoreno. Dr. Skitarelić nedavno je najavio kako će im tijekom kolovoza  u pomoć doći dr. Jure Pupić Bakrač koji je na specijalizaciji u Zagrebu.

Dr. Zoran Kranjčec koji je radio samo dežurstva, iz tog razloga je napustio Odjel otorinolaringologije prošlog proljeća. Bolničkim krugovima nedavno se proširilo kako i dr. Ivan Baraka odlazi u privatnike.