Željko Šoša pitao je na Županijskoj skupštini koliko se do sada pomoglo i koliko se još misli pomoći Ukrajincima.

- Znam da je Grad Zadar organizirao prikupljanje pomoći prijateljskom gradu Brovaryju ali mislim da bismo trebali svi kao pojedinci, a onda i tvrtke i ustanove koje mogu, pomoći Ukrajincima. Prije nekoliko godina sprijateljili smo se s Hersonskom oblasti, grad Herson među prvima je okupiranima, možemo li im još nekako pomoći?, pitao je Šoša.

Župan Božidar Longin rekao je da će se pomoć u Ukrajinu slati kontinuirano, ali i otkrio kako djeca iz Ukrajine dolaze na odmor u Zadar.

- Djecu ćeo u srpnju smjestiti u Srednjoškolski đački dom i tamo će biti sve do rujna. Znamo kako je to biti pogođen ratom i suosjećamo s njima, rekao je Longin.

Inače, Đački dom prošlog je ljeta također imao posebnu namjenu, jer su u njemu bili smješteni stranci koji su zbog zaraze koronavirusom morali u karantenu. Sve je izrodilo aferom naplate smještaja bez računa, zbog koje je smijenjen bivši ravnatelj Stipica Radoš. Ovoga puta problema ne može biti jer mali Ukrajinci u domu borave besplatno, odnosno uz sufinanciranje Grada i Županije.