Nakon što je zbog prigovora mještana obustavljen natječaj za uređenje ambulante, u Diklu se sprema mini referendum.

- Ovim putem Vas obavještavamo da će u nedjelju, 3. srpnja biti organizirano sudjelovanje stanovnika Dikla u anketi, a koja će poslužiti u svrhu donošenja konačne odluke o namjeni prostora u prizemlju zgrade Mjesnog odbora Diklo, priopćila je predsjednica MO-a Martina Matešić (HDZ).

Podsjetimo, na travanjskoj sjednici Vijeća mjesnog odbora Diklo donesena je odluka o privremenoj obustavi postupka prenamjene prostora iz ugostiteljskog objekta u ambulantu opće medicine u prizemlju zgrade Mjesnog odbora Diklo, a u razdoblju dok se ne provedbe postupak ispitivanja javnog mnijenja.

- Predmetni prostor ugostiteljskog objekta u prethodnom je razdoblju bio veliki kamen spoticanja među mještanima radi čega je sam prostor u razdoblju od dvije godine ostao neiskorišten. Na tragu predlaganja i provedbe projekata usmjerenih ka boljitku našeg mjesta projekt prenamjene prostora i uspostave ambulante opće medicine u našem mjesnom odboru ovo Vijeće smatralo je kao još jedan pozitivni iskorak prema boljem i ugodnijem okruženju za sve naše stanovnike, a osobito u okviru okolnosti u kojima je ta odluka donesena. Međutim, s obzirom na izmijenjene okolnosti te apele naših mještana, u konačnu odluku o namjeni prostora želimo uključiti što veći broj naših mještana. Svim je članovima Vijeća mjesnog odbora Diklo neizmjerno stalo da ovaj prostor bude u onoj funkciji koja to najbolje odgovara svim stanovnicima Dikla i zato pozivamo sve da se uključe u nedjelju 3. srpnja i pomognu u donošenju konačne odluke!, istaknula je Matešić.

U svrhu provedbe procesa anketiranja MO traži volontere i promatrače te mole sve zainteresirane da se jave ili izravno Mjesnom odboru Diklo ili putem Volonterskog centra Zadar.