Nakon što je gradonačelnik Branko Dukić donio novu odluku o preraspodjeli sredstava iz proračuna, kojom je poništio dio amandmana usvojenih po prijedlogu klubova Akcije mladih, SDP-a i Enija Meštrovića, Meštrović je najavio bojkot projekata.

- Bojkotirat ćemo sve točke koje se predlože do proračuna i novih izbora. Ne uvažavate izglasani proračun. Prošla je godina dana, ne možemo čekati da se naučite demokraciji. Ubuduće ćemo, kao za TŠC bojkotirati i skidati svaki vaš projekt do proračuna, dok ne ispoštujete sve amandmane koje ste potpisali. Ako ne znate ili ne želite dajte ostavku. Na Aktualnom satu ćemo pričati i idemo dalje, dižete halabuku da radimo loše stvari, kočimo grad, pa Vi opstruirati Gradsko vijeće i gledate kako ćete skidati amandmane. Od danas ne poštivamo Vas dok ne izvršite sve potpisane amandmane. Ako to znači nove izbore da, ali ne Gradskog vijeća nego vas. Izvolite odlučiti hoćete li se pridržavati onog što ste potpisali ili dajte ostavku, poručio je Meštrović na Aktualnom satu današnje sjednice Gradskog vijeća. 

- Vi ne poštujete proceduri niti razumijete što je proračun. Usvojen je svaki amandman, a vi nemate pojma koje ste amandmane izglasali. Amandmanima ste ugrozili cijeli proračun. Neću dopustiti da grad stane jer vi želite sve amandmane, a nemaju stavke u proračunu. Došli ste kao horda. Ne možete ni na izbore kako ste rekli, ovakvo vijeće ne zaslužuje grad, replicirao je Dukić.