Tjedan dana nas dijeli od svečanog otvorenja manifestacije „Dani pomorstva u Vrsima" koja će se po prvi put održati od 22. do 25. lipnja.

Organizatori višednevne manifestacije su Udruga pomoraca sveti Nikola Vrsi i Turistička zajednica Općine Vrsi, a pokrovitelji Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske, Zadarska županija i Općine Vrsi. Tijekom četverodnevnog programa, posjetitelji će moći uživati u dva koncerta, večeri poezije, humanitarnoj marendi te premijeri dokumentarnog filma.

- Pripremili smo izuzetno bogat i raznovrstan program događanja, prilagođen svim generacijama. Ovo je prva, višednevna manifestacija koja će se održati u našem mjestu, a vjerujem kako će zaživjeti i postati tradicionalna, kazala je direktorica Turističke zajednice Općine Vrsi, Rafaela Maraš dok je predsjednik Udruge pomoraca Neven Predovan istaknuo kako su organizacijom ovog događaja htjeli zahvaliti svim sadašnjim i bivšim pomorcima na njihovom odricanju i trudu.

- Udruga pomoraca sveti Nikola Vrsi ponosna je što može sudjelovati u organizaciji ove značajne manifestacije. Ovo je također jedan način na koji želimo zahvaliti i odati počast bivšim i sadašnjim pomorcima koji su "tukli" more, kazao je Predovan, inače umirovljeni pomorac.

"Dani pomorstva u Vrsima" započinju u Parku vrških pomoraca, svečanim podizanjem zastave manifestacije u srijedu, 22. lipnja u 21 sat. Bogat program predstavio je koordinator manifestacije Toni Perinić.

- Manifestaciju otvaramo u Parku vrških pomoraca gdje će se podignuti svečana zastava te otvoriti izložba starih fotografija pomoraca i maketa brodova. Također, položit će se i vremenska kapsula s rokom trajanja od pedeset godina. Drugi dan manifestacije, 23. lipnja od 21 sat na glavnoj rivi slijedi veliki koncert klape sveti Juraj HRM, kojima ovim putem zahvaljujemo što su se odazvali našem pozivu. Treći dan, 24. lipnja od 19 sati u Parku vrških pomoraca pripremili smo likovnu radionicu za djecu te kratku edukaciju o pletenju mreža. Isti dan, na istom mjestu u 21:30 sati slijedi opuštena pjesnička večer "O more duboko", rekao je Perinić.

Zadnji dan manifestacije, 25. lipnja obilježava se Svjetski dan pomoraca. Program tog dana započinje već u devet sati ujutro, a imat će i humanitarnu notu.

- Zadnji dan, 25. lipnja je središnji dan manifestacije. U devet sati slijedi budnica Gradske glazbe Zadar, dok od deset sati posjetitelje očekuje humanitarna brodska marenda na glavnoj rivi za potrebe Odjela transfuzije Opće bolnice Zadar. Obrok je besplatan, ali potičemo naše goste da svojim donacijama doprinesemo razvoju navedenog bolničkog odjela. Program se nastavlja u 21 sat na Kolištu, premijerom dokumentarnog filma Sedma kora te koncertom klape Munita. Za ponoć je zakazan vatromet i zatvaranje manifestacije, najavila je direktorica TZ-a Rafaela Maraš. Manifestaciju su podržali i brojni lokalni poduzetnici i ugostitelji.