Trgovački sud u Zadru pokrenuo je postupak za otvaranje stečaja nad društvom RTD iz Zadra, donedavnim izdavačem Zadarskog lista.

Ovaj jedini zadarski dnevni list nedavno je promijenio izdavača. Nakon dugogodišnje redakcijske suradnje i velikih dugovanja, preuzeo ga je riječki Novi list, kod kojega se list nastavio tiskati uz većinu donedavnih zaposlenika RTD-a.

Dio zaposlenika, uključujući direktoricu Jasnu Rumoru i bivšu glavnu urednicu Hanu Radulić, ostao je u staroj firmi te im nije produžena suradnja kod novog izdavača. Nedavno je pak objavljeno kako je registrirana nova firma Zadarski tjednik, kojoj je Rumora direktorica, i koja bi trebala uskoro pokrenuti novi tjednik.

U rješenju sutkinje Ardene Bajlo navodi se kako je zastupnik društva Ivica Božan podnio prijedlog za otvaranje stečajnog postupka. Odvjetnica RTD-a je navela kako je razlog za stečajni postupak nesposobnost za plaćanje koja traje neprekidno 71 dan do podnošenja prijedloga, a uz to dužnik nije isplaćivao plaće te je dostavila i potvrdu FINA-e i platne liste.

RTD je na dan 31. svibnja 2022. imao 5.051.065,85 kuna po svim neizvršenim osnovama za plaćanje u razdoblju duljem od 60 dana, a uz to nije isplatio najmanje tri uzastopne plaće.

Sutkinja je ročište za otvaranje stečajnog postupka odredila za dan 13. srpnja 2022. u 13sati.