Hoće li se do idućeg blagdana, dan nakon što su na državnim cestama morali biti gotovi svi radovi, završiti se i rekonstrukcija Tuđmanove?

U Odjelu za EU fondove koji je nositelj te investicije, uvjereni su da da će to biti najkasnije do 17. lipnja, dakle dan nakon blagdana.

- Danas je bila Koordinacija na kojoj je rečeno da su završne pripreme za asfaltiranje. Za sada je jedino kiša mogući faktor utjecaja na plan da se na tamponiranoj trasi pojave strojevi. Od raskrižja s Ulicom Josipa bana Jelačića koje je danas otvoreno za promet pa do prilaza kod Chipoteke, moraju se postaviti dva sloja asfalta te signalizacija, kazao nam je pročelnik Ante Ćurković.

Osim probijenih rokova, za taj projekt nema najave probijanja financijske konstrukcije od 22.5 milijun kuna za koliko su ugovoreni radovi s Lavčevićem. Radovi na dionici dugoj 890 metara počeli su u svibnju 2021. a rok završetka je bio 11 mjeseci. Umjesto za Uskrs, bit će gotovi za Tijelovo.

Raskrižje s Ulicom Josipa Bana Jelačića relativno je brzo napravljeno u odnosu na ono s Putem Stanova.

Međutim, ta ulica ostaje napola gradilište jer je Grad Zadar dao dozvolu EVN-u za kopanje kanala kojim će se provući plinske instalacije pa će ta glavna ulica kroz Voštarnicu dobiti još jednu okomitu zakrpu novog asfalta.

Danas otvoreno privremeno trokrako raskrižje dobilo je crvene oznake za biciklističku stazu koja praktički tu počinje i završava.

Ostalo u foto-galeriji Tomija Burčula: