Tržnica Zadar danas je dodijelila certifikate „Proizvodi hrvatskog seljaka" svojim korisnicima koji imaju certificirane proizvode s dokazanim porijeklom. Certifikati su dodijeljeni s u skladu s odredbama Pravilnika o organizaciji i radu certificirane seljačke tržnice i uporabi ove oznake, a osim što će ih korisnici moći istaknuti na svojim štandovima, donijet će im i financijsku korist.

Certifikate su dobili OPG Božji vrtić poznate dikljanske poljoprivrednice Drite Dunatov, OPG Mile Soldo iz Islama Latinskog, Slavko Marušić iz Zemunika Donjeg, proizvođač vjerojatno najpoznatijih jagoda u zadarskom kraju, OPG Mateo Pastuović iz Murvice, specijaliziran za brokulu, zelje i slične kulture...

 OPG Milka Bašić iz Škabrnje osim svojim špinatom i blitvom od sada će se također moći dičiti certifikatom, kao i OPG Nedjeljko Vidaić iz Murvice, OPG Ines Sorić iz Bibinja, Zadranin Nenad Gambiraža, Ivica Bošnjaković iz Piškorevca, Franči Bukša s Paga, Marko Matić iz Koprivnice, Anka Marinović iz Zadra te OPG Pavić Tomislav iz Sukošana.

- Željeli smo nagraditi proizvođače koji na tržnicu donose najkvalitetnije  proizvode te ćemo im u suradnji s Gradom Zadrom subvencionirati cijenu dva štanda na razini cijele godine, rekao je direktor Tržnice Zadar Tomislav Letinić.

Certificirani proizvođači na tržnici će nositi žute majice i zelene pregače s oznakama kako bi ih kupci lakše pronašli.

Dodjela certifikata provedena je unutar projekta „Certificirana seljačka tržnica" što ga provodi Tržnica Zadar d.o.o. u suradnji sa Gradom Zadrom, Upravnim odjelom za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije te Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije.