Na Općinskom sudu u Zadru danas je donesen nepravomoćni epilog slučaja otkrivenog prošlog ljeta kada je policija prijavila 37-godišnjeg Zadranina i 33-godišnjeg Crnogorca za dilanje heroina i marihuane.

Podsjetimo, Općinsko državnog odvjetništvo optužilo ih je da su tijekom 2021. godine u Zadru, zajednički i dogovorno u cilju da se okoriste prodajom droge na ilegalnom narko tržištu, počinili kazneno djelo protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama.

Tako se 37-godišnjaka teretilo da je od nepoznate osobe s područja Crne Gore, nabavio 1216,45 grama droge heroin i 1680,35 grama droge marihuane, a potom je, za skrivanje, čuvanje i preprodaju navedene droge na području grada Zadra angažirao 33-godišnjaka s kojim je bio i u drugom poslovnom odnosu. Nepravomoćnom presudom potvrđena je sumnja da su zajedno preprodavali drogu niže rangiranim preprodavačima i kupcima na širem zadarskom području, sve do 21. srpnja kada su policijski službenici u Zadru, u stanu kod 33-godišnjaka pronašli drogu: 1216,45 grama heroina upakiranog u tri PVC folije, jednu vrećicu sa 27,57 grama smjese paracetamola i kofeina koji služi za povećanje mase droge heroina, 1680,35 grama droge marihuane upakirane u četiri PVC vrećice, kao i digitalnu vagu na kojoj je utvrđena prisutnost heroina i tetrahirokanabinola u tragovima.

Kako doznajemo od glasnogovornika suda Davora Dubravice, 37-godišnjak je osuđen na bezuvjetnu kaznu zatvoru u trajanju od 3 godine, dok je 33-godišnjak dobio 3 godine i 8 mjeseci također bezuvjetne kazne zatvora. Nakon što im je sutkinja Teodora Projić Škovrlj izrekla presudu, obojica su prepraćena natrag u istražni zatvor.

No njihova obrana vjeruje kako će ih izbaviti iz zatvora. U odvjetničkom uredu "Marinović, Klarendić i partneri", koji je zastupao jednog od okrivljenika, tako su nam rekli kako će obrana uložiti žalbu po svim žalbenim navodima. Uvjereni su kako je sud pogriješio te da će presuda biti ukinuta.