Zadarski brodar G&V Line Iadera četvrtu sezonu zaredom morskim putem spajat će Dalmaciju i Kvarner. Iako je riječ o linijama bez državne subvencije te unatoč sve skupljim uvjetima plovidbe, brodar je odlučio nastaviti s održavanjem sezonskih brzobrodskih linija, s ciljem dodatne turističke ponude svim gostima te bolje povezanosti otoka i kopna.

Od danas, 1.lipnja 2022, uspostavlja se brzobrodska linija Zadar-Silba-Rab-Krk-Rijeka i obratno. Ta će se linija održavati do sredine rujna svaku srijedu, petak i nedjelju. G&V Line Iadera od 1.srpnja počet će s plovidbom na brzobrodskoj liniji Zadar-Božava-Silba-Mali Lošinj-Susak i obratno. Ta je linija lani uspostavljena a održavat će se do kraja kolovoza, svaki utorak, četvrtak i subotu.

S obzirom na drastično poskupljenje goriva koje čini 70 posto troška u putnoj karti, ona će ove godine biti skuplja za 20 posto, doznajemo od direktora Dražena Montane. Najbrže i ugodno putovanje morem iz Zadra do Rijeke s lanjskih 240 kuna, ove sezone će biti 280 kuna.