U dijelu prostora u kojem je prije dvije godine gotovo filmski završena priča o restoranu Nostalgie, početkom lipnja trebao bi se otvoriti aROMA Gelato Boutique Zadar s ponudom sladoleda od prirodnih sastojaka.

Prvi takav u Zadru već je najavljen na turističkom internetskom portalu TripAdvisor na adresi Uice Elizabete Kotromanić 11. Ovih dana je vidljivo uređenje prostora kojeg je firma Aroma Global 3 sa sjedištem u Rijeci zakupila kod Hotela Zadar. Doznajemo da se radi o prostoru od 50-ak kvadrata i višegodišnjem zakupu.

Prilikom nedavnog otvaranja gelato boutique u Lovranu, iz te firme koja ekskluzivnog zastupa brend aROMA najavili su ekspanziju po Hrvatskoj u koju su ušli 2015. godine. Tržište je pokazalo da za tim jedinstvenim sladoledima vlada veliko zanimanje. Uskoro će se znati kako će proći u Gradu u kojem se na svakom „kantunu" prodaje sladoled koji je ove godine poskupio na 12 i 14 kuna po kuglici.

I vlasnici Nostalgije u tom velikom prostoru, kojeg Zadrani u kolektivnoj memoriji pamte po dobrim marendama kao restoran Dalmacija, također su imali prodaju sladoleda. Dio tog prostora, kako doznajemo od vlasnika, bit će prenamijenjen za suvenirnicu. Ni toga ne nedostaje u zadarskom središtu.