Policija je i ovog vikenda provodila pojačane aktivnosti sprječavanja i sankcioniranja najtežih prekršaja u prometu: alkoholiziranosti vozača, vožnje nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela u vožnji i prekršaja motociklista.

U navedenom razdoblju evidentirano je 177 prometnih prekršaja i to: 70 prekršaja nepoštivanja brzinskih limita, 9 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 9 prekršaja zbog korištenja mobitela, 7 prekršaja zbog nekorištenja zaštitne kacige. Evidentirano je 5 prekršaja zbog vožnje prije stjecanja prava te 5 prekršaja zbog prolaska kroz crveno svijetlo.

Od ukupno 134 alkotestirana vozača, kod njih 17 je utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola.

Iz prometa su isključena 22 vozača i šest vozila, a dogodilo se 11 prometnih nesreća u kojima su jedna osoba teže te jedna osoba lakše ozlijeđene.

Uz navedene prekršaje, zabilježena su i dva prekršaja zbog vožnje jednosmjernom ulicom, 4 prekršaja upravljanja tehnički neispravnim i neregistriranim vozilom, kao i 49 ostalih prometnih prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola od 1,79 g/kg izmjerena je jučer 22. svibnja, u Zadru kod 36-godišnjakinje koja je u 03.50 sati upravljala automobilom zadarskih registarskih oznaka te na križanju Ulice Petra Svačića i Trg kneza Višeslava prošla za vrijeme trajanja crvenog svijetla i izazvala prometnu nesreću s materijalnom štetom.