Lani je bilo jako malo izgleda da se nakon više od 30 godina od početka gradnje otvori hotel Maričić, zvan po vlasniku Veljku Maričiću, iseljeniku u SAD, a ove godine očita je utrka s vremenom da se to i dogodi.

Kada se otvori, trebao bi to biti hotel Miramar. To je ime restorana koji je vlasnik imao u neposrednoj blizini prije nego što se privremeno preselio u SAD. Povratkom u Zadar, Maričić je povećao temeljeni kapital svoje firme M.V. d.o.o na 18 milijuna kuna u protuvrijednosti nekretnine od 2.5 milijuna eura.

Koliko će na kraju biti ulaganje u hotel koji bi trebao imati četiri zvjezdice, to će znati sam vlasnik koji je u investiciju od procijenjenih više od 5 milijuna eura ušao uz pomoć kredita HBOR-a i vlastitim ulaganjem.

Radi se o starom projektu za kojeg je projekt rekonstrukcije i dogradnje napravljen u splitskom Arching studiju u skladu s važećom građevinskom dozvolom iz 1989. godine (?). S table gradilišta bilo je poznato kako je izvođač radova Krekić Avangrad, dok je nadzor obavljao dipl.ing. građevine Luka Grgurović.

Prema investicijskom elaboratu, radi se o neto površini od 2.116,42 m2, kapaciteta 76 ležajeva u 32 dvokrevetne i četiri trokrevetne sobe što bi bili apartmani. U prizemlju će se urediti restoran i caffe bar s otvorenim terasama.

Sada se intenzivno uređuje okoliš i parkiralište. Zadar će, nema sumnje, dobiti novi hotelski kapacitet u ovoj sezoni, kad god ona počela za budući obiteljski hotel Miramar.