U Obali i lučice dobili su nalog gradonačelnika Branka Dukića da do 1. lipnja mora biti spremna plaža Kolovare, tako je u medijima objavljeno iz gradske uprave.

Što je napravljeno na održavanju plaže, teško je vidjeti jer je prijevremena ljetna vrućina napunila Kolovare kupačima posljednjih 10-ak dana.

Najveća gradska plaža ispred hotelskog kompleksa Kolovara

Toliko da su neki zauzeli i devastirani dio obale uz polusrušeni plažni objekt uz kojeg više nema ni ograda a ni znaka upozorenja.

Grad Zadar se polovicom 2020. godine pohvalio da je preuzeo prostor u kojem je bio Zara beach jer mu ga je na upravljanje ustupila Država preko Ministarstva mora. Nadležni pročelnik Tomislav Korona najavio je u rujnu prošle godine kako se priprema natječaj za koncesiju na taj prostor za jednu od idućih sjednica Gradskog vijeća. U Gradu se, međutim, nisu maknuli s mrtve točke. Jedino što je na tom dijelu priobalja aktivno to je snaga mora i vrijeme, a prizor s plaže jednako užasava.

Hoteli Zadar i dalje čekaju, prema najavi iz Grada, da ih se izvlasti za taj čvrsti objekt koji je upisan kao njihovo vlasništvo. Oni još jedini brinu da se tamo ne bi dogodila još veća šteta koju bi uzrokovao kakav „čuvar plaže u zimskom periodu".

Priča o Zara beach od 15. lipnja 2020. samo je još jedan pečat nebrige gradske vlasti za pomorsko dobro koje joj je povjereno.

Ove godine nije bilo nastavka priče o uređenju plaža u Zadru. Nakon sunčališta u Diklu, obalnog pojasa ispred budućeg hotela na Kolovarama, uređenja plaže Jadran uz zaboravljeno obećanje da će se sanirati drveni mul te prvog zahvata na plaži u uvali Bregdeti, ove je sezone sve na čekanju Godota.

U programu Odjela za komunalne djelatnosti, milijun kuna je predviđeno za održavanje svih plaža i trošak vode, osim Kolovara. I to je to za kupanje ovog ljeta.