Godinu i po dana nakon otvaranja ponuda za treću cjelinu zadarske aglomeracije s kojom će Kožino i Petrčane dobiti kanalizaciju, dobra je vijest da ponuđači ostaju pri istim iznosima svojih ponuda.

Doznajemo to od direktora Odvodnje Grge Peronje skoro dva mjeseca nakon što je Vlada RH odobrila povećanje ukupnog iznosa za 710 milijuna kuna za zadarsku aglomeraciju. Razlog tome su znatno veće ponude od procijenjene vrijednosti na natječajima za izvođača radova.
Tako je bilo i na natječaju za cjelinu Petrčane za koju su četiri ponude otvorene u prosincu 2020. na procijenjenu vrijednost od 141,7 milijuna kuna.

Za uređenje otpadnih voda Petrčane i sliva Puta Bokanjac (Vidikovac i Skročini), Odvodnja je dobila ponudu firme Intas iz Turske, njemačkog Ludwig Pfeiffera, Euro projekta iz Zadra te Zajednice Lavčevića iz Splita i Zadra. Oni su ujedno imali najnižu ponudu od 174.1 milijun kuna što je 23 posto više od procijenjene vrijednosti. Pfeiffer, koji radi na drugoj cjelini i nije se baš proslavio, dao je ponudu od 203 milijuna kuna.

- U tijeku je provjera boniteta i referenci ponuđača. Optimističan sam u najavi da bi do izbora izvođača radova moglo doći do kraja ovog mjeseca, čime, naravno, natječaj nije završen, kazao je direktor Peronja.

U najboljem slučaju radovi će početi na jesen. Rok je tri godine kao i kod ostalih cjelina za koje je ugovor o financiranju zadarske aglomeracije potpisan u lipnju 2019. godine.