Na natječaj za treći dio zadarske aglomeracije, koje je nositelj Odvodnja, pristigle su čak četiri ponude na procijenjenu vrijednost od 141.7 milijuna kuna koliko su za radove na uređenju otpadnih voda Petrčane i sliva Puta Bokanjac ( Vidikovac i Skročini).

Odvodnja je dobila ponudu firme iz Turske, dvije su dali  domaći te njemački Ludwig Pfeiffer. Najniži iznos ponudila je  Zajednica splitskog i zadarskog Lavčevića sa 174.1 milijun kuna što je 23 posto više od procijenjene vrijednosti.

Sa 203 milijuna kuna, Pfeiffer, koji već radi na projektu ugradnje sustava otpadnih voda na području Nina i Vira, dao je najvišu ponudu. Turski Intas  sa sjedištem u Ankari,  licitirao je sa 182.7 milijuna kuna, a na otvaranju ponuda zastupali su je Josip Ćorić i Ivan Vuković.

Za dva milijuna su skuplji bili domaći ponuđači. Zadarski Euro projekt ponudio je 184. 8 milijuna kuna. Radi se o firmi u vlasništvu Ivana Gotovine iz Pakoštana, registriranoj za poslovne usluge. Iako na otvaranju ponuda, prema objavljenom zapisniku, nije bilo ovlaštenog predstavnika Euro projekta, kao promatrač evidentiran je Mladen Ninčević kojeg s Gotovinom nalazimo u poduzeću za trgovinu i građevinu koja je pod imenom Dani, registrirana na istoj adresi u Ulici Nikole Tesle 12b.

Zanimljiv je bio ovaj natječaj Odvodnje za projekt koji se sufinancira s EU novcima, a za koji su već otvorena dva natječaja. Ovaj, pod radnim nazivom Petrčane, dao je niže ponude u odnosu na procjenu vrijednosti posla kojem je rok tri godine. U utorak će se potpisati ugovor sa Strabagom za 201 milijun kuna, s PDV- om, to je 250 milijuna kuna. A milijuni su, sudeći, prema ova tri zadarska natječaja, nekima "zazvidili" u očima, a još se nisu pokazali kako rade s rukama na ugradnji kanalizacije.

Vodoinstalacija, jedina zadarska firma za niskogradnju koja se u zajednici sa Sarađenom dokazala u već završenom projektu na šibenskom području, nije se javila na ovaj natječaj.