Opća bolnica Zadar raspisala je natječaj za prijem 21 zaposlenika na određeno ili neodređeno radno vrijeme. Od medicinskog kadra traži se osam medicinskih sestara ili tehničara, po četvero na određeno i neodređeno vrijeme. Za stalno se prima prvostupnik radiološke tehnologije, a od troje prvostupnik sestrinstva dvoje je na određeno vrijeme.

U nezdravstvenom kadru najzanimljivije je radno mjesto fizičara, za koje se naravno traži završen VSS studij fizike. Bolnica je i do sada imala fizičara koji je do umirovljenja bio zaposlen na Odjelu za onkologiju i nuklearnu medicinu.

Fizičar kojeg u Bolnici sada žele zaposliti, prema riječima ravnatelja Željka Čuline, potreban im je zbog linearnog akceleratora. Bila bi to jedna od stručnih osoba koje će morati prolaziti edukacije za upravljanje i održavanjem uređaja za zračenje kojeg zadarskoj bolnici treba kupiti Ministarstvo zdravstva iz EU programa financiranja.

Budući medicinski fizičar ne treba specijalizaciju, već samo edukacije za rad s medicinskom opremom. Njihov osnovni posao je izrada plana zračenja za svakog bolesnika i odgovorni su za mjerenje doze zračenja.

Prostor u kojem će se nalaziti aparat za zračenje onkoloških pacijenata dogradnja je zgradi dnevne bolnice, iskopan ispod razine zemlje sa specijalnim materijalima zaštite od radijacije, ali još neizvjesnim dovršetkom. EU projekt dnevne bolnice nije još ni blizu nastavka nakon što je lani prekinut ugovor s izvođačem radova iz Slovenije.