Darija Padovan Buškulić nova je općinska državna odvjetnica u Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru!

Odluku o njezinom imenovanju donijelo je jučer Državnoodvjetničko vijeće nakon provedenog intervjua koji je održan isti dan. Osim što je kao dosadašnja prva zamjenica logičan izbor za novu šeficu ODO-a, Padovan Buškulić bila je i jedina kandidatkinja za to mjesto.

Kako su nam ranije rekli iz DOV-a, ona je jučer pozvana u Zagreb na njihovu 67. sjednicu iako za donošenje odluke o imenovanju općinskih državnih odvjetnika sukladno Zakonu o Državnoodvjetničkom vijeću nije propisana obveza provođenja razgovora s kandidatima.

Razgovor je očito dobro prošao pa je natječaj, objavljen sredinom ožujka, okončan njezinim imenovanjem za novu općinsku državnu odvjetnicu. Na toj će dužnosti naslijediti Ivicu Škaru, koji nakon pet godina prelazi na mjesto zamjenika u Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru, a za koje je konkurirala i Padovan Buškulić.

U Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru je od 2009. godine kada je prisegnula na dužnost zamjenice. Uz njezino imenovanje na novu funkciju DOV je jučer donio odluku o objavi oglasa za jedno slobodno mjesto zamjenika u Kaznenom odjelu ODO-a u Zadru.