Jubilarni 20. Festival cvijeća Zadarske županije održat će se u Sv. Filipu i Jakovu od 29. travnja do 1. svibnja 2022. godine.

Centar ovog slikovitog mjesta i predivan ambijent Ilirijinog hotela Villa Donat postaje okupljalište svih obožavatelja prirode, proljeća i zabavnog programa. Više od 100 sudionika ponudit će svoje proizvode: sadnice cvijeća, suvenire, vješto složene cvjetne instalacije te kulturno-zabavni program.

Osim bogate ponude cvijeća te svega što bi ljubiteljima mirisnog šarenila moglo pomoći u kompletiranju vlastitih vrtova, Sv. Filip i Jakov će biti i odredište zabavnih druženja.

- Za složiti savršen aranžman nije dovoljno samo lijepo cvijeće, potrebno je puno mašte i rad vještih ruku. Vještinu aranžiranja pokazat će nam cvjetna aranžerka Ana Milin, a kako napraviti tonik i kremu za lice zainteresirane će naučiti Frane Herenda. S Anamarijom Pažin Morović probajte sami zamiješati serum za lice za svoj tip kože, pozivaju iz Turističke zajednice Sv. Filip i Jakov.

Večeri Festivala su rezervirane za koncerte: u petak 29. travnja na rivi u Sv. Filipu i Jakovu nastupa Ivica Sikirić Ićo, a u subotu 30. travnja klapa Iskon.

- Djeca tradicionalno svake godine sudjeluju na Festivalu cvijeća, a poseban naglasak je na razvijanu ekološke svijesti i ljubavi prema prirodi. U suradnji sa Eko Zadar pripremamo edukaciju o korisnosti otpada naziva „Avanture gospodina Otpadića". Najmlađi posjetitelji Festivala uživat će u maštovitom dječjem programu: u kreativnim radionicama, mađioničarskim predstavama i plesnim nastupima, najavili su organizatori.

Festival se održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, Zadarske županije, Ministarstva turizma i Udruge Napredak, uz suorganizaciju Općine Sv. Filip i Jakov i zlatnog sponzora Ilirija d.d., Biograd na Moru.