Mještani Plovanije poslali su svoje prijedloge oko manjih komunalnih zahvata u projektu KVARTipo. Očekivano, najviše prijedloga odnosi se na Ulicu admirala Jakova Šubića od Cezana, koja je urbanizirana bez prateće komunalne opreme.

- Radi se o području od 15-ak stambenih objekata koji se svi vode pod kućnim brojem 23. To su redom stambene zgrade bez apsolutno ikakve ulične rasvjete u okruženju. Radi se o velikom broju mladih obitelji sa školskom djecom koja se iz škole vraćaju po potpunom mraku, a pritom se kreću ulicama bez nogostupa,kaže jedan građanin, predlažući da se za početak barem postavi nekoliko stupova javne rasvjete.

- Cesta je uska, jako prometna i s dječjim ili invalidskim kolicima je nemoguće prolaziti. Djeca i ostali pješaci se nemaju gdje skloniti od vozila i primorani su hodati po cesti, navode drugi.

Nogostup bi trebalo postaviti i u Kožinski prilaz.

- Gornji dio Plovanije je pun djece predškolske i školske dobi. Djeca a i odrasli sa
strahom hodaju ulicom zbog nedostatka nogostupa. I tako svaki dan u školu i iz
škole. Automobili voze prevelikom brzinom, a o izlasku sa vozilom iz dvorišta da i ne pričam. Stvarno je krajnje vrijeme da se nešto započne i pokrene na Plovaniji, kaže jedan građanin.

Ostali prijedlozi odnose se na ucrtavanje autobusne stanice, uređenje dječjeg igrališta i dovođenje sustava odvodnje, koji za sada ne dolazi u ovaj mjesni odbor.