Proteklog vikenda policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja pojačanih aktivnosti u prometu kontrolirali 366 vozila i vozača, a poduzeli su 214 represivnih mjera.

Najveća koncentracija alkohola od 3,41 g/kg izmjerena je 62-godišnjem vozaču, kojeg su u subotu, 9. travnja u 13.20 sati u Zadru, u Ulici Hrvatskog sabora, zaustavili policijski službenici tijekom kontrole prometa. 

Vozač je isključen iz prometa te smješten u prostorije policije do otriježnjenja. Uz Optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, u nedjelju je prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Još tri vozača su zbog počinjenih prometnih prekršaj isključena iz prometa te po završetku kriminalističkog istraživanja, uz optužne prijedloge prepraćena na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, gdje je 32-godišnjaku određena mjere zadržavanja u zatvoru u trajanju od osam dana i 40-godišnjaku u trajanju od pet dana.

Vozača osobnog automobila slavonskobrodskih registarskih oznaka (32) policijski službenici su zaustavili u petak, 8. travnja u 23.36 sati u Zadru u Ulici Hrvoja Ćustića dok je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje. 

U subotu, 9. travnja u 00.15 sati u Zagrebačkoj ulici policajci su zaustavili 38-godišnjaka dok je upravljao osobnim vozilom zadarskih registarskih oznaka za vrijeme zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom te pod utjecajem alkohola od 1,48 g/kg.

U Bibinjama je zaustavljeno osobno vozilo zadarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 40-godišnjak koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,74 g/kg, nije koristio sigurnosni pojas te kod sebe nije imao vozačku dozvolu niti osobne dokumente, a za njegovo vozilo je utvrđeno kako je isteklo važenje prometne dozvole.