Nives Jeličić nova je direktorica Turistička zajednica Biograda izabrana prema izmjenama zakona o turističkim zajednicama i na mandat od četiri godine.

S tim da Turističko vijeće može smijeniti i ranije ako je nezadovoljno radom ili nekim drugim razlogom, ističe nova direktorica. Na čelu vijeća TZ Biograd je gradonačelnik Ivan Knez koji je posljednje tri godine bio odgovorna osoba s obzirom da je ured funkcionirao bez direktora. Godinu i po dana na tom je mjestu bila Ivana Kulaš, zaposlenica u Uredu TZ Biograd da bi odustala od tog mjesta.

Kadrovski vakuum nastao je 2014. godine, odlaskom u mirovinu Ive Eškinje, koji je bio zaštitni znak biogradskog turizma. Upravo te godine u Ured, koji je po novom zakonu također ukinut pa je u nazivu ostala samo turistička zajednica, zaposlila se Nives Jeličić.

Nova direktorica Nives Jeličić u studiju radija BnM s voditeljicom Brankom Pelicarić

Ona je bila jedna od troje kandidata koji su se prijavili na natječaj, objavljen 5. siječnja. Procedura je trajala puna dva mjeseca. Sva natječajna dokumentacija poslana je u Ministarstvo turizma na provjeru, kazala nam je nova direktorica koja je za to mjesto dobila mandat 9. ožujka.

Radio BnM prvi ju je predstavio u svojoj emisiji Aktualni sat.

Biograd praktički živi od turizma i sezona je vrlo rastezljiv pojam s obzirom na nautičare koji su na svojim brodovima ili plove veći dio godine. U Biogradu je izgrađena jedna od prvih marina na Jadranu - Kornati kojom upravlja Ilirija kao jedna od dviju najvećih turističkih kuća na zadarskom području.

Slovenci su dominantni gosti , podsjeća nova direktorica TU Biograda koji će im ove godine poželjeti dobrodošlicu. Obnavljamo Slovenski vikend koji će za 1. svibnja trajati tri dana s već pripremljenim programom, najavila je Nives Jelčić.

Rok za izbor direktora na mandat je 30. lipnja, a većina turističkih zajednica, uključujući TZ Grada Zadra te TZ Zadarske županije još nisu objavili natječaj.