Počeli su radovi na obnovi i dogradnji nekadašnje tvornice Maraska, koja bi u 2024. godini trebala postati Dogusov hotel Hyatt Maraska. Iako su više puta najavljivani, a radovi uglavnom „počinjali" u predizbornim kampanjama, ovog puta pokazalo se da se ne radi o prvotravanjskoj šali.

Na postavljenim skelama pojavili su se radnici, uz zgradu radni strojevi, a iz unutrašnjosti zgrade odjekuje zvuk pikamera. Radnike smo danas zatekli i u raskrivanju krova, čije su opeke bile potencijalna opasnost za prolaznike.

U prvoj fazi radova raščisitit će se sve osim konstrukcije, a nosivi zidovi će se ojačati i prilagoditi za daljnju gradnju. Sadašnja tvornica bit će samo pročelje hotela s pet zvjezdica i 133 sobe i apartmana koji će se najvećim dijelom protezati prema sjeveru. U ostatku kompleksa bit će rezidencijalni dio sa stanovima, čija se gradnja još ne najavljuje.

Zadarski hotel bit će prvi Hyatt u Hrvatskoj i treći Dogusov Hyatt u svijetu. Ova turska grupacija praktički se povukla iz drugih poslova koje je imala, prodala je marine i turističke komplekse, no zadarski hotel i nekretnine mogle bi značiti novi uzlet turskog kapitala u Hrvatskoj.