Grad Zadar je jučer objavio natječaj za radno mjesto u Odjelu za gospodarenje gradskom imovinom za koje se mogu do 12. travnja prijaviti isključivo pravnici.

Radno mjesto višeg savjetnika za poslove gospodarenja zemljištem, sudeći prema karakteru oglasa, prvo je na određeno dok dosadašnji službenik ne ode ili je otišao u mirovinu.

Iz tog Odjela je krajem godina otišla Ružica Vidov koja je bila zamjenica pročelnika Tomislava Korone. Novi zamjenik je Marin Batur, jedan od petoro diplomiranih pravnika od 11 zaposlenika tog odjela, uključujući i pročelnika. Dvije pravnice se bave poslovima gospodarenja zemljištem. Šesta osoba koja ima fakultetsku diplomu u Odjelu za gospodarenje gradskom imovinom je Pavica Knežević, diplomirani turistički komunikolog.

Ona je primljena za tajnicu pročelnika da bi prešla na radno mjesto savjetnik za poslove procjene vrijednosti nekretnina.

Prema planu prijeme zaposlenika u tom odjelu, uz danas objavljen natječaj, namjera je zapošljavanja savjetnika za poslove procjene vrijednosti nekretnina, također s diplomom društvenih djelatnosti. Čemu, ako se zna da je angažman na tom radnom mjestu prikupiti podatke prometa nekretnina za godišnji izvještaj za koji je zakonska obaveza objave do kraja ožujka. Ili će dosadašnja savjetnica napustiti gradsku upravu pa je potrebno popuniti to radno mjesto.