Odjel za komunalne poslove Grada Zadra napokon ulaže u uređenje Perivoja Jarula, parka koji između zgrada Tehničke škole i Peglice, o čijoj smo zapuštenosti pisali u više navrata. Nakon ishođenja suglasnosti konzervatora, na teren su prošlog petka poslani radnici Stipčevića, koji saniraju devastirani dio nogostupa, u dužini od ulaza u zgradu Peglice do raskrižja s Ulicom Narodnog lista.

- Radove smo podijelili u dva dijela. Za svaku fazu ćemo izdvojiti desetak dana, ovisno o vremenskim prilikama. Ukupno izdvajanje procjenjujemo na oko 100.000 kuna plus PDV, doznajemo od pročelnika Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša Robertina Dujele. On je prethodno najavljivao kako će se raditi projekt obnove tog parka, a ne samo kozmetički zahvat. U ovom slučaju u pitanju je sanacija staza koje su već dugo u očajnom stanju.

Komunalni zahvat odvija se u asistenciji s djelatnicama Nasada, kako ne bi došlo do ozljeđivanja platana čiji su korijeni podigli betonsku podlogu.

Jarula je, podsjetimo, posljednji park kojeg su napravile ondašnje gradske vlasti i to u poslijeratnoj obnovi Zadra. Park je izgrađen 1954. godine prema projektu arhitekta Josipa Budaka. Zbog forme pješačkih staza kroz park, tadašnja struka ga je nazivala "Budakova jaja".