Parcelacija zemljišta tzv. Bagatovog igrališta na kojem će se planira graditi sportska dvorana za Tehničku školu i Strukovnu školu Vice Vlatkovića napravljena je od kada je taj Detaljni plan uređenja TŠC usvojen 2009. godine, potvrdio nam je danas ravnatelj Strukovne škole Vice Vlatkovića, Tihomir Tomčić.

To nije razlog zbog kojeg bi se morao mijenjati plana, što je odbijeno na prošloj sjednici Gradskog vijeća. Postojeći Plan zadovoljava sve uvjete za gradnju školske dvorane koja se već dugo priprema i došla je do idejnog rješenja kojeg je izradio arhitekt Bogdan Marov. Zajedno sa svojim arhitektonskim studijem RENE, on je i autor tog plana.

Dvorana je dio budućeg mini sportskog centra na igralištu Bagata uz koji se nalazi stolnoteniska dvorana čije korištenje Grad plaća vlasniku, firmi Ivanu Jurjeviću. U SC Višnjik žele tu dvoranu izmjestiti na Višnjik što je predviđeno izmjenama njihovog plana koji bi trebao uskoro biti na javnom uvidu.

Istodobno iz HNK Zadar, koji na Bagatovom igralištu, drži školu nogometa, imaju također velike planove s tim terenom. Njihova predsjednica Iva Bokanović nedavno je u javnosti istaknula potrebu da se investira u Školu nogometa koju vodi Krešimir Gojun. Ona je uime kluba predložila Bagat, za koji bi kako je rekla „Grad trebao pripremiti dokumentaciju i odraditi pripremne radove kako bi imali uvjete za prijavu HNS-u koji ulaže u travnjake".

To igralište će se prema DPU TŠC zarotirati za 90 stupnjeva te će uz njega napraviti tribina ispod Ulice Benka Benkovića.

Kada i s kojim novcima će se graditi školska dvorana, a kada bi to bio novi sportski centar kojeg najavljuju gradske vlasti?

Izradu idejnog rješenja platila je Županija kao osnivač škola. U postupku smo prijave preko agencije ZADRA na natječaj kojim bi tražili EU financiranja glavnog i izvedbenog projekta te troškovnika, što bi bilo oko milijun kuna, informacija je ravnatelja Tomčića. On smatra da je Gradu stalo i do uređenja sportskog centra jer su za prijavu na natječaj dali svoju suglasnost  za zajedničku prijavu. Ali ona nije prošla jer  može proći prijedlog projektiranje samo zatvorenih prostora, a ne i dijela sportskog centra kojeg Grad planira.

Ako Škola dobije novac za projektiranje s kojim bi došli do građevinske dozvole, što bi im trasiralo put i do nove EU perspektiva za gradnju trodijelne dvorane prema idejnom rješenju arhitekta Marova