Vijest o oslobađajućoj presudi Mladen Ćustić dočekao je u svom vinogradu.

- Kako znate da je oslobađajuća?, pitao nas je Ćustić kada smo ga nazvali na telefon kako bi ga zatražili komentar na jučerašnju presudu Općinskog suda u Zadru kojom je oslobođen optužbe da je vrijeđao premijera Andreja Plenkovića putem Facebook komentara "Triba ga dočekati pokvarenim jajima, njega i njegove poltrone, nitko toliko nije ponizi i izdao Hrvate, narcisoidni jadnik".

- Upravo je završena konferencija za medije. Nisu Vas obavijestili sa suda?, kažemo mu.

- Nisu, volio bih da jesu. Ovo mi je prvi glas, odgovara nam Ćustić.

Svakako, ističe kako je takvu presudu očekivao.

- Nemaju materijala da me osude. Da su me osudili, napravio bih još veću barufu! Ne pišem komentare kako bih nekoga vrijeđao, već kao osvrt na trenutnu situaciju. Plenković se ponaša se kao predsjednik Amerike, a ne male Hrvatske u kojoj moja žena dvije godine ne može doći na magnetsku, poručuje Ćustić.

Kavu s Plenkovićem dosad nije popio.

- Ovakav kakav je sad, nije dostojan da s njim pijem kavu, ističe Ćustić dodajući kako bi Plenkoviću možda bilo draže da je spomenuo svježa ili pofrigana jaja.

Podsjetimo, 72-godišnji maslinar i vinogradar nije jedini privedeni zbog komentara koji su 20. siječnja objavljeni na Facebooku ispod objave članka „Premijer Plenković posjetit će Maslenicu i odati počast poginulim braniteljima". Osim njega priveden je i 49-godišnji Hrvoje Vrkić koji je napisao „"Udri munjo, pukni grome.. zar ti pavijanu s Frkom njesi u Ukrajini".

Obojica su danas oslobođena te optužbe presudom Prekršajnog odjela Općinskog suda u Zadru koji je utvrdio kako svaki građanin ima temeljno pravo javno sudjelovati u političkom životu i kritizirati sudionike u političkim procesima, te da takva kritika smije biti i neobjektivna i uvredljiva.