Sve je spremno za otvaranje Interpretacijsko edukacijskog centra Grpašćak u Parku prirode Telašćica!

Prošli tjedan izvršen je tehnički pregled građevine na kojemu su sudjelovali projektanti Nikola Šimunić i Nikica Tabain, stručni nadzornici, izvođači radova, članovi komisije pod vodstvom Igora Bačića te predstavnici javnopravnih tijela. Svi elementi su zadovoljavajući, u tijeku su finalni radovi na unutarnjem opremanju pa iz PP Telašćica najavljuju skoro otvorenje centra!

Grpašćak je jedinstven je primjer prenamjene vojne utvrde u suvremeni interpretacijsko edukacijski centar, smješten na najvišem strmcu u Jadranskom moru, okružen jedinstvenom mirnom uvalom i arhipelagom koji će svakog posjetitelja ostaviti bez daha. Osim pogleda nudit će i doživljaje unutar multimedijalne „Dvorane dobrog dupina" te stalnih muzejskih izložbi „Uvala potopljenih jezera", „Čuvar Tilaga" i „Između dva plavetnila", kao i suvenirnice za plasman lokalnih proizvoda. Cjelokupna infrastruktura i vanjsko uređenje centra koncipiran je na način da intuitivno vodi posjetitelja kružnim tokom od ulaza u centar do izlaska iz centra kako bi se spriječili eventualni čepovi unutar kompleksa.

Lokacija budućeg interpretacijsko edukacijskog centra Grpašćak je sama po sebi jedan od najljepših vidikovaca, gdje nijedan posjetitelj ne može ostati ravnodušan. Pogled na uvalu Telašćica, Kornate i dugootočki strmac oduzima dah. Realizacijom ovog Projekta, uz Sakarun, koji je proglašen za jednu od dvadeset najljepših prirodnih svjetskih plaža, Dugi otok će zasigurno pozicionirati visoko na ljestvici najpoželjnijih svjetskih turističkih destinacija.