Da je zadarsko sveučilište, koje ove godine obilježava 20 godina od osnivanja, poželjan poslodavac, potvrđuje veliki broj prijava na natječaje.

Čak i za radno mjesto spremačice bilo je 20 prijavljenih kandidatkinja. Istina je i da za radno mjesto kućnog majstora dva su se puta poništavali natječaji jer nije bilo kandidata.

Na stranici Sveučilišta ažurno se objavljuju podaci o izabranim kandidatima. Posljednja odluka je donesena za mjesto voditelja/ce Kabineta rektorice za koje je bilo 16 zainteresiranih.

Osam prijava je bilo za radno mjesto ali na određeno, stručnog suradnika u Uredu za izdavačku djelatnost. Zato je za stalno mjesto referenta prodaje i to na polovicu radnog vremena, Sveučilište dobilo 15 prijava.

Samo su se dvije kandidatkinje natjecale za novo radno mjesto unutrašnjeg revizora. Izbor je pao na kandidatkinju s više bodova, ali ona je za par dana odustala od tog zahtjevnog posla. Na Sveučilištu su donijeli odluku o izboru druge kandidatkinje.

Sveučilište je natječajima za službenike u ovoj godini povećalo svoju žensku kvotu koja prevladava među zaposlenima kao i među studentima.

No, godina je počela muški jer je na prvi natječaj za voditelja novoosnovanog Centra za sportsku dijagnostiku, između 15 kandidata, izbor pao na pripadnika muškog roda.