Odlukom ravnatelja Željka Čulina objavljena je odluka o dobitnicima sedam specijalizacija u zadarskoj bolnici po natječaju od 5. siječnja, a da tablica s bodovima opet nije objavljena na mrežnim stranicama.

Jedini kandidat za dvije specijalizacije, dr. Stipe Kalac dobio je otorinolaringologiju. Za tu specijalizaciju bilo je 8 kandidata, a dr. Kalac je bio peti po redu po bodovima koje je donio sa sobom prije razgovora s komisijom. Dvije vodeće kandidatkinje koje su to bile i na prošlom natječaju, dr. Martina Marušić i Ana Maria Uranija, dobile su po specijalizaciju iz anesteziologije, reanimatologije i intenzivne medicine. Na prošlom natječaju tu je specijalizaciju dobio po početnim bodovima posljednji kandidat.

Dr. Dora Rukavina dobila je specijalizaciju iz urologije. I ona je na listi bila treća od četvero kandidata ali s najvećim prosjekom ocjena i nagradom za vrijeme studija. Međutim, nije imala iskustva ni rada u primarnoj zdravstvenoj zaštiti a niti na bolničkom hitnom prijemu. Specijalizacija iz onkologije i radioterapije pripala je dr. Mirisi Tokić koja je bila prva među troje kandidata prije razgovora koji nosi maksimalno 7.5 bodova. Opći kirurg zadarske bolnice dr. Pave Gospodnetić po bodovima je bio nešto lošiji od prve kandidatkinje, ali je njemu pripala specijalizacija iz vaskularne kirurgije.

Bez konkurencije bila je dr. Antonija Šitum Bušić koja je dobila specijalizaciju iz pedijatrije s neonatologijom. Ona je tek jutros, nakon objave odluke ravnatelja Bolnice, obavijestila dr. Renatu Bek, ravnateljicu Doma zdravlja koji joj je specijalizaciju iz pedijatrije dodijelio 2015. godine. U Ravnateljstvu te ustanove očekivali su da će dr. Šitum Bušić preuzeti ambulantu pedijatrije već ove godine. U protivnom će morati otplatiti svoju specijalizaciju koju je trebala završiti polaganjem ispita polovicom ove godine.

To nije rješenje za deficitarnu struku specijalista pedijatrije u primarnoj zaštiti, što je u Zadru sve veći problem.