Od 7. do 13. veljače 2022. godine na području Policijske uprave zadarske, u sklopu pojačanog nadzora prometa usklađenog s akcijama ROADPOL-a za 2022. godinu, provedena je preventivno - represivna akcija u prometu na cestama. 

Ova akcija se provodi u zemljama članica EU (mreža europskih prometnih policija) kada se tijekom godine jednom mjesečno odredi tjedan u kojem će sve članice pojačano postupati po određenim ugrožavajućim čimbenicima, primjerice u ovoj akciji -prijevoz opasnih tvari teretnim vozilima, vrijeme odmora i vožnje vozača te ostali prekršaji ili moguća kaznena djela.

Tijekom trajanja akcije na području nadležnosti Policijske uprave zadarske kontrolirano je sveukupno 70 teretnih vozila i sedam autobusa.

U nadzoru evidentiran je ukupno 21 prekršaj: dva prekršaja vozača zbog tehničke neispravnosti, dva prekršaja zbog prekoračenja brzine te tri prekršaja zbog pretovara tereta u teretnom prostoru vozila, jedan prekršaj zbog kršenja vremena upravljanja i zbog neosiguranja tereta te 13 ostalih prekršaja.

Počinitelji prekršaja sankcionirani su u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama i drugih propisa kojima su regulirani utvrđeni prekršaji.