Sutkinja Općinskog suda u Zadru Ivana Parać Krišto donijela je osuđujuću presudu protiv već osuđivanog 54-godišnjaka, inače vlasnika apartmana u Pakoštanima, zbog kaznenog djela teške krađe koju je počinio u kolovozu 2017. godine.

Proglašen je krivim što je provalio u Citroen C4 slovenskih registracijskih oznaka na način da je razbio staklo na prednjim desnim vratima, provukao ruku i iznutra otvorio vrata. "Meta" mu je bio novčanik sa dokumentima i novčanim iznosom od 400 eura, odnosno 500 kuna. Iako je na raspravi u rujnu 2021. godine rekao da se ne smatra krivim za počinjenje kaznenog djela, tri mjeseca kasnije rekao je kako želi izmijeniti stav i prihvatio prijedlog kaznenopravne sankcije.

Sud je kao olakotne okolnosti cijenio činjenicu što je okrivljenik priznao izrazio kajanje i namjeru da oštećenicima naknadi prouzročenu štetu te da je otac jednog djeteta, dok je kao otegotnu okolnost cijenio raniju osuđivanost pred Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu zbog istog kaznenog djela.

U konačnici je okrivljeniku naloženo plaćanje troškova kaznenog postupka u iznosu od 800 kuna, a uz to na ime prouzročene štete oštećenicima mora isplatiti ukupno 3460 kuna. Osuđen je na uvjetnu kaznu zatvora u trajanju od godinu dana s rokom kušnje od četiri godine.