NOVO

Upravno vijeće prihvatilo je na današnjoj sjednici iznenadnu ostavku ravnatelja Lučke uprave Zadar Roberta Škifića. Kako nam je potvrdio predsjednik UV-a župan Božidar Longin, Škifić je razriješen a Lučku upravu privremeno će voditi dosadašnji pomoćnik ravnatelja za komercijalno-operativne poslove i marketing Đoni Štambuk.
O novom ravnatelju Upravno vijeće odlučivat će temeljem javnog natječaja koji će se uskoro raspisati.

RANIJE

Danas se održava sjednica Upravnog vijeća Lučke uprave Zadar na kojoj će, kako nam je potvrđeno, ravnatelj Robert Škifić dati ostavku, a predsjednik Upravnog vijeća Božidar Longin predložit će vršitelja dužnosti do raspisivanja novog natječaja.

Škifić je po natječaju, na koji se javio i gradski pročelnik Tomislav Korona, dobio mandat na četiri godine iako je u kolovozu prošle godine navršio 65 godina. On je potpisao ugovor na četiri godine koji će sada biti raskinut.

Robert Škifić, dipl. ing strojarstva, postao je ravnatelj LUZ-a 2017. godine. U njegovom mandatu izabran je koncesionar putničkog terminala, nasuo se plato za budući kontejnerski terminal, dovršavala ribarska luka u Veloj Lajmani i Gaženici te započeo projekt obnove rive. Premda je Škifić izrazio želju da dovrši rekonstrukciju rive, na kojoj je nedavnog ponedjeljka bio domaćin ministru Olegu Butkoviću, ipak je donio odluku o odlasku.