Nezadovoljan najavljenom reformom kojoj bi došlo do pripajanja komunalne općinske tvrtke  Vodovod Vir gradskom poduzeću Vodovod Zadar, županijski vijećnik i predsjednik Općinskog vijeća Općine Vir Antonio Vučetić u HRT-ovoj emisiji "Otvoreno" oštro je prozvao Upravu zadarskog Vodovoda.

Tema emisije bila je politika okrupnjavanja sustava vodoopskrbe koju provodi Vlada, odnosno politika smanjenja broja komunalnih tvrtki opskrbljivača vodom sa sadašnjih 160 na njih četrdesetak. Pripajanje manjih lokalnih tvrtki većim gradskim poduzećima reforma je s kraja lanjske godine koju je ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić nazvao „integracijom 160 javnih isporučitelja u njih 41", i to kako bi se velikim poslužiteljima, koji će nastati tom integracijom, „omogućilo da svojim financijskim, ljudskim i tehničkim kapacitetima mogu realizirati projekte koji su trenutno u tijeku i koji će tek doći". Riječ je, naglasio je ministar Ćorić, o projektima aglomeracije, sanacije mreže i gubitaka koji nastaju u njihovim sustavima te mreži javne odvodnje. Ćorić je još naveo značaj reformske racionalizacije sustava, „jer više nećemo imati pet direktora vodnokomunalnih poduzeća, nego samo jednog i ostale šefove podružnica".

- Mi na Viru imamo iskustvo izgradnje i upravljanja velikim sustavom kojega smo realizirali gotovo u trećini obujma, dok zadarski Vodovod tijekom 40 godina nije bio sposoban i voljan odraditi ni metra vode i kanalizacije na otoku Viru. Bili smo dio te veće priče i u sklopu zadarskog Vodovoda koji nikad nije ulagao prema otoku Viru, a sve drugo su priče za malu djecu, kazao je Vučetić, čije je riječi ostalim medijima poslao Virski list. U njihovom je priopćenju Vodovod Vir ocijenjena kao "uspješna, lokalno motivirana i operativna virska općinska tvrtka", koja bi "uskoro bila progutana od nemotiviranog i nedovoljno operativnog zadarskog Vodovoda".

Vučetić je naglasio kako je Vodovod Vir već uspješno objedinio vodoopskrbno područje Vira, Nina, Privlake i Vrsi.

- Aglomeracijama Vir i Nin-Privlaka-Vrsi upravlja općinsko poduzeće Vodovod Vir, a trenutno se na tom području provode dva velika EU projekta vrijednosti oko milijardu i pol kuna, čime se zadovoljavaju svi zakonski uvjeti i smjernice Europske komisije o samostalnom uslužnom vodoopskrbnom području, istaknuo je Vučetić.

Donedavni predsjednik Županijske skupštine smatra kako zakonska promjena i navedena reforma nisu ništa drugo nego provođenje daljnje centralizacije u najcentraliziranijoj državi Europske unije.

- Nije riječ o ekonomskom ili komunalnom projektu, nego o političkom projektu jer se većini općina i gradova oduzima razvojni komunalni infrastrukturni alat. Ministar jednostavno populistički govori o jednom direktoru umjesto pet direktora. To u praksi znači kako bi sposoban direktor, koji se potvrdio na projektima, morao ustupiti mjesto nedokazanom direktoru koji iza sebe nema projekte, poručio je Vučetić.

Uz njega gostovali su državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Mario Šiljeg, gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić, gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec te gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel.