Centar za pružanje usluga u zajednici Mocire,  ustanova koja je nastala 2020. godine još je u formiranju izborom ravnateljice i natječajem za 11 novih radnih mjesta koji još nije završen. Kad će se otvoriti za korisnike još se ne zna.

Iako se radi o ustanovi kojoj je osnivač Država i sve vodi Ministarstvo rada, mirovinskog sustava i socijalne skrbi, ono je imenovalo lokalne članove Upravnog vijeća. To nije uobičajena situacija, ali pošto je u tom Ministarstvu državna tajnica Zadranka Marija Pletikosa, očito da je to dovoljna spona za zadarski saziv Upravnog vijeća i to ženski.

U njemu su u ime osnivača u studenom prošle godine, odlukom Ministarstva imenovane bivša gradska vijećnica Tatjana Smith Savić, sadašnja Marjana Bakmaz te  liječnica u zadarskoj bolnici dr. Eugenija Basioli Kasap.

Još dva člana Upravnog vijeća biraju se iz redova korisnika i redova zaposlenika, a njih još nema.

Informaciju o tome tko su članovi Upravnog vijeća, tražio je i dobio potpisom ministra Josipa Aladrovića županijski vijećnik Jure Zubčić.

 On je pitao i za Statut kojeg je dobio od prve ravnateljice Jelene Milin, izabrana u studenom prošle godine natječajem na kojem je bila jedina kandidatkinja. Statut nove ustanove donesen je u travnju 2021. godine a potpisale su privremena ravnateljica Mirjana Matov i predsjednica Upravnog vijeća Marina Dujmović Vuković.

Nova ustanova Mocire u žiži je interesa dijela zadarske javnosti, nestrpljivih korisnika koji čekaju otvaranje tog centra namijenjenog smještaju, boravku i skrb starijih osoba kao i osoba kojima je potrebna stručna pomoć. Ustanova će se baviti i socijalnim uslugama (zajednička prehrana) djeci s teškoćama u razvoju, odnosno polaznicima škole Voštarnica i vrtića Latica koji su useljeni prošle jeseni.