Zadarski HDZ oglasio se nakon medijskih napisa o privođenju dvojice muškaraca koji su prijetili, odnosno vrijeđali premijera Andreja Plenkovića na Facebooku, nazivajući ga pavijanom i pozivajući na gađanje jajima tijekom obilježavanja Maslenica. Smatraju kako se radi o izmišljenoj aferi kako bi se „bacila sjena na uspješan posjet Plenkovića.

- Negativa je očito nekome - u krvi. Zašto bi inače šačica iskompleksiranih ljudi pokušala doći do svog trenutka slave? Prvo uvredama i prijetnjama na račun predsjednika Vlade, a potom glumeći žrtvu navodno respresivnog aparata? Posve je jasno da Andrej Plenković nema nikakve veze s privođenjem osoba koje su uputile poruke mržnje preko društvenih mreža, već to puno više govori o njihovom kućnom odgoju i načinu razmišljanja. Svatko od nas treba preuzeti odgovornost za svoje postupke, za svoja ponašanja, riječi i djela, a ne uvijek tražiti krivca na drugoj adresi.

Nažalost, još se jednom potvrdilo kako je propast zdravog razuma počela kada su oni koji nikad nisu čitali knjige otkrili internet i društvene mreže. Privođenja zbog prijetnji bilo je i u proteklom razdoblju. Na policiji je da rastumači sve okolnosti svog postupanja i preventivnog djelovanja, a na nadležnom sudu je da donese konačnu odluku. Ako je spomenuti čovjek spomenuo gađanje jajima, tko kaže da netko drugi potaknut tim pozivom ne bi koristio neka druga sredstva? Nije tako davno prošlo od terorističkog napada na Banske dvore koji je svoj korijen također imao u raznim porukama mržnje, uostalom i preko društvenih mreža.

Dvostruki kriteriji očito su vječni te se novim medijskim spinom nastojala baciti sjena na vrlo uspješan posjet predsjednika Vlade, ministara i šest državnih tajnika Zadarskoj županiji. U drugi plan su se pokušali staviti svi kvalitetni projekti koji se trenutno provode s ciljem boljih uvjeta za život svih naših građana. No, to nije prvi put i već smo navikli na to.

A što se tiče gospodina koji glumi „veliku žrtvu represivnog sustava" o njegovim uvjerenjima najbolje svjedoče sumještani koji ga znaju kao jednog od onih „kako vitar puše", a u novije doba pobornika i saveznika sekte Mira Bulja i Bože Petrova. Podsjeća li vas to možda na nekoga?, pitaju iz HDZ-a.