Brzo su se istrošile zalihe prikupljene tijekom humanitarne akcije koja je uoči Božića održana u Zadarskom azilu. Razlog tome je veliki broj pasa ostavljenih na ulici, a kojih su na Žmirićima udomile volonterke.

- Neki su nam izbačeni usred bijela dana ispred azila na cestu, među aute. Neki su ostavljeni po šumama, u kutijama, vezani Bogu iza nogu, a naravno i vrijeme je lova tako da nam svakog dana pristižu lovni psi u katastrofalnim stanjima, ranjeni, bolesni i mršavi! Iskreno, slomljene smo psihički više. Ovako više neće ići, niti je ovako moguće raditi fizički, a ni mentalno. Popunile smo zadnji slobodan box u azilu. Ne mogu vjerovati da smo opet došle do toga da više nema mjesta. Gledam te nevine štence, njih čak 8 u jednom boksu i ne sviđa mi se što vidim. Prepune smo, a udomljenja i interesa za pse čista nula. Volontera uopće nema, ako tko dođe subotom to je slavlje. Od Grada i Županije ni traga ni glasa, a kamoli da se netko sjeti pitati "fali li vam čega?!". Prava istina je, nas 5 cura u šumi sa skoro 150 odraslih i 60 štenaca!, istaknule su volonterke u apelu na Facebooku.

Kako navode, broje još svega četiri vreće kvalitetne hrane za pse i desetak za štence. Deka i posteljina imaju samo za još narednih par dana. Uz to, bore se i s parvo virusom, na kojeg je pozitivno još 7 štenaca.

- Ovo je jedan poprilično depresivan post jer takvo stanje trenutno je. Ako želite pomoći čitajući ovo, ja i moje cure ćemo vam biti najiskrenije zahvalne! Fali nam svega; hrane, deka, ampula, tableta za parazite, tableta za bolove, vitamina za bolesne pse, vitamina za mamu Tiaru, rukavica, vlažnih maramica, dezinfekcijskog sredstva. Novaca da podmirimo ove gigantske račune za sve novopristigle pse koji trebaju potpunu veterinarsku obradu. Ne znam više što da vam kažem, napišem.. svatko kad tad dotakne dno, ovo je valjda naše, poručile su volonterke u svojoj objavi.

PODACI ZA DONACIJE
HR6223400091111006752
SWIFT (biz) : PBZGHR2X
Paypal: [email protected]