Jelena Župan nova je ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Zadar. Dosadašnja ravnateljica Jagoda Gluščević od 1. rujna je u mirovini, a na njeno mjesto na javnom natječaju izabrana je dosadašnja voditeljica financijskog poslovanja POU Zadar i voditeljica projekta POU 2.0 - pomoćnici u nastavi.

Pučko otvoreno učilište Zadar je javna ustanova osnovana 1954. godine za obavljanje kulturne, prosvjetne, informativne i uslužne djelatnosti čiji je osnivač Grad Zadar. Cilj Učilišta kroz obrazovanje odraslih je promicanje kulture cjeloživotnog učenja, poticanje osobne motivacije pojedinaca za učenjem, kako bi se senzibilizirala javnost i društvena zajednica za cjeloživotno učenje. Sufinancira se prihodima od tečajeva, ali i iz gradskog proračuna, iz kojega je u ovoj godini predviđen iznos od 100.000 kuna.

- Upise provodimo tijekom cijele godine, a upravo krećemo s upisima novih tečajeva. Najpopularniji su tečajevi za njegovatelje i voditelje pripreme i provedbe EU projekata, za koje ima dosta interesa na tržištu rada, no ima dosta interesa i za dadilje, masere, slastičare, zaštitare, gerontodomaćice..., kaže Župan.

Novost u ponudi bit će tečajevi za vizažiste, kozmetičku njegu lica i manikuru. Do sada su problem bili kadrovi, no sada su oni osigurani i čeka se odobrenje Ministarstva za njihov početak.

- Naše aktivnosti nisu zamrle u epidemiji, jer se svi tečajevi provode u manjim grupama, uz poštivanje razmaka i svih epidemioloških mjera, kaže Župan, dodajući da će i dalje pratiti tržište rada kojemu će prilagođavati svoju ponudu.